تبلیغات
*رود فرات*roodforat - خواص هندوانه

از هندوانه چه می دانی ؟



از هندوانه چه می دانی ؟

نحوه استفاده هندوانه : خوراکی

خواص هندوانه : هندوانه Watermelon

 نام علمی هندوانه : Citrullus vulgaris

 

گیاه شناسی

  

زادگاه اصلی هندوانه، هندوستان است به همین خاطر، وجه تسمیه ی آن (هند وانه) به معنای میوه هند معروف شده است. هندوانه در بیشتر مناطق دنیا کاشته می شود و در اغلب نواحی کشورما به وفور در نژادهای مرغوب و متنوعی کشت و پرورش داده می شود.

 

هندوانه گیاهی است یكساله و یك پایه ساقه آن خزنده و پیچك دارد و برگهای آن پهن با بریدگیهای عمیق می باشد . گلهای آن كوچك و زردرنگ است . میوه آن رگدار یا دراز . پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز می باشد . تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممكن است سیاه ، قرمز ، سفید و یا زرد باشد .

 

هندوانه از میوه های مخصوص فصل تابستان است که در سایر فصول هم وجود دارد. انواع آن عبارتند از قرقی، محبوبی، جهرمی، ترکمن، شریف آباد، یوسف سفید همدان و غیره.

 

هندوانه مثل سایر گیاهان خانواده کدوییان، نسبت به یخبندان حساس است و برای رشد و نمو احتیاج به روزهای گرم آفتابی دارد. مناسب ترین خاک برای هندوانه، خاک های سبک حاصلخیز است و برداشت محصول، زمانی صورت می گیرد که هندوانه رسیده باشد، لذا می توان پژمرده شدن پیچک مجاور دم میوه را در نظر گرفت. قسمت های مورد استفاده هندوانه، گوشت، تخم و پوست آن است. هندوانه به صورت خام و مرباخورده می شود و تخم آن را خام یا بوداده، به عنوان آجیل مصرف می کنند.

 

هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام كاروتن و لیكوپن و نوعی قند بنام مانیتول می باشد.

 

 

خواص داروئی هندوانه :

 

 

هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است . گرما را برطرف می كند و بهترین میوه تابستان است .

 

 

1)هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون كمك می كند.

 

2)هندوانه معده را تقویت می كند.

 

3)پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است.

 

4)مغز تخمه هندوانه كرم های معده و روده را از بین می برد.

 

5)هندوانه برای ورم مثانه مفید است.

 

6)هندوانه بدن را تازه و شاداب می كند.

 

7)هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است.

 

8)آب هندوانه مخلوط با سكنجبین علاج كننده یرقان و دفع كننده سنگ كلیه است.

 

9)برای خنك كردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شكر بخورید.

 

10)برای برطرف كردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشت بخورید.

 

11)برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید.

 

12)هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یكساعت قبل از غذا . زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می كند همچنین نباید آنرا با میوه های دیگر مخلوط كرد زیرا تولید نفخ شكم می كند.

 

 

خواص هندوانه


 

در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است :


آب 92 گرم

 

پروتئین 0/5 گرم

 

مواد چربی 0/2 گرم

 

نشاسته 6 گرم

 

كلسیم 0/7 میلی گرم

 

فسفر 10 میلی گرم

 

آهن 0/5 میلی گرم

 

سدیم 1 گرم

 

پتاسیم 100 میلی گرم

 

ویتامین آ 600 میلی گرم

 

ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم

 

ویتامین ب 2 0/3 میلی گرم

 

ویتامین ب 3 0/2 میلی گرم

 

ویتامین ث 8 میلی گرم

 

 

تخم هندوانه دارای حدود 30 درصد روغن است كه از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام می باشد .

 

 

هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است . گرما را برطرف می كند و بهترین میوه تابستان است .



تزیین هندوانه

 


حدود ۴۴ درصد كالری هندوانه را قند تشكیل می دهد، اما قند آن طبیعی است و همانطور كه می دانیم قند دشمن بدن نیست. بلكه یك ماده غذایی حیاتی برای تأمین سوخت انرژی است و تنها منبع سوخت مغز است.علاوه بر قند و آب، هندوانه دارای ویتامین ث و مقدار كم و ناچیزی چربی اما بدون كلسترول است.

 

 

هندوانه دارای لیكوپین فتوشیمیایی است كه این ماده یكی از كاروتنوئیدهای رنگی جلوگیری كننده و جنگنده با بیماریهای است. هندوانه قرمز رنگ است چون دارای موادشیمیایی طبیعی به شكل رنگدانه های قرمز رنگ مثل گوجه فرنگی است. گوجه فرنگی پخته شده عالی ترین منبع لیكوپین است. لیكوپین از دیواره سلولی گیاهان آزاد می شود و توسط بدن مورد استفاده قرار می گیرد.علاوه بر تمام اینها، هندوانه بدون چربی و یك منبع غنی از ویتامین A - C - B۶ ویتامین است. مطالعات نشان می دهد، یك فنجان و نیم هندوانه دارای ۹ تا ۱۳ میلی گرم لیكوپین است و بطور متوسط لیكوپین موجود در هندوانه ۴۰ درصد بیشتر از لیكوپین موجود در گوجه فرنگی است. همانطور كه می دانیم لیكوپین از بدن در برابر ابتلا به بیماریهای قلبی، برخی انواع سرطانها مثل سرطان پروستات، ریه، سینه و مخاط رحم، محافظت به عمل می آورد و از بروز این بیماریهای خطرناك جلوگیری می كند.

 




طبقه بندی: خواص وفایده میوه،  اجتماعی و فرهنگی، 
برچسب ها: رود فرات، خواص هنوانه، هندوستان،  

تاریخ : سه شنبه 2 تیر 1394 | 06:26 ب.ظ | نویسنده : محمد چوپانی | نظرات
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • خانه سرود